Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 2018 11 17, 1:36



Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 
 X2000, Heljan, SC 
Författare Meddelande
Biljettförsäljare

Blev medlem: 2011 07 06, 19:30
Inlägg: 19
Har fått tag på ett ex av Heljans X2000, för 3-räls. Behövde fixas en del, bl a är det motorerna. Det är två st Tenshodo WB31, som sitter i drivenhetens boggier. Problemet är att när jag ansluter ström till motorerna genom släpskon eller direkt till motorerna, så snurrar de inte utan de verkar röra sig fram och tillbaka. Vilket resulterar i att drivenheten står och vibrerar på rälsen. Jag har öppnat motorerna och kollat drivningen, men har inte hittat något fel. Kan någon säga mig vad detta beror på?


2015 10 05, 20:13
Profil
Trafikchef

Blev medlem: 2007 08 15, 13:00
Inlägg: 462
Ort: Lindome
Hur driver du motorn, med vilken typ av ström eller decoder?

Är det en allströmsmotor eller likströmsmotor?

_________________
Pågående projekt: Linfallets järnväg
http://www.svensktmjforum.se/forum/index.php?topic=10990


2015 10 05, 22:32
Profil
VD

Blev medlem: 2007 08 10, 15:54
Inlägg: 697
Ort: Göteborg
pallep skrev:
Har fått tag på ett ex av Heljans X2000, för 3-räls. Behövde fixas en del, bl a är det motorerna. Det är två st Tenshodo WB31, som sitter i drivenhetens boggier. Problemet är att när jag ansluter ström till motorerna genom släpskon eller direkt till motorerna, så snurrar de inte utan de verkar röra sig fram och tillbaka. Vilket resulterar i att drivenheten står och vibrerar på rälsen. Jag har öppnat motorerna och kollat drivningen, men har inte hittat något fel. Kan någon säga mig vad detta beror på?


Det är det som händer om du försöker köra en likströmsmotor på växelström. Du måste likrikta spänningen från spåret innan du matar in den i motorn. Använd ett elektroniskt omkopplarrelä för DC-motorer eller en digitaldekoder.

/stefan


2015 10 06, 8:53
Profil
Biljettförsäljare

Blev medlem: 2011 07 06, 19:30
Inlägg: 19
Ok, då kan jag förstå problematiken. Om jag då tar en ESU eller Mfx-dekoder och sätter den mellan släpsko och motorer, så skall det fungera. Jag jobbar vidare.
Tack för er hjälp!


2015 10 06, 9:10
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 4 inlägg ] 

 Nyheter mjhobby.se 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  

 

cron

Designed by ST Software for PTF.s
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
phpBB SEO
[ Time : 1.074s | 11 Queries | GZIP : On ]