Stinsen - Mötesplatsen för modellrallare sedan 2007
http://www.stinsensforum.se/

Roco Multimouse
http://www.stinsensforum.se/roco-multimouse-t597-20.html
Sida 2 av 2

Författare:  Berra [ 2007 09 14, 22:58 ]
Inläggsrubrik: 

Undvik Empire Builder. Jag skulle gå direkt på en Super Chief.
Rocos har några olika trafo, dem minsta är för klen för ett 5A system.
Men jag har en Rocotrafo till mitt Lenz system.

Författare:  deskgrunt [ 2007 09 15, 0:28 ]
Inläggsrubrik: 

Angående Trafo så har även Conrad en skapligt billig 70VA som NModell/MJModell tagit hem på min begäran tom. :wink:

Köpte den för vad jag kan se är det samma som Uhlenbrock mfl säljer men till ett lägre pris.

Den räcker länge till IB/Twin-Centers 3A men är kanske på gränsen för 5A. Tror ändå att den skulle kunna räcka, annars har nog Conrad även en 150VA.

Författare:  ub [ 2007 09 15, 8:43 ]
Inläggsrubrik: 

Om pengar är ett problem så måste det billigaste vara en Multimus från Ebay, borde gå att hitta för ca 5-600:-.

Multimusen är skön att hålla i och funkar bra, nackdelen är krånglet vid multning och kör man amerikanskt så kanske det blir struligt i längden.

Mvh UB

Författare:  LLJ [ 2007 09 15, 9:59 ]
Inläggsrubrik: 

Läste just i en annan tråd att Multimusen inte heller kan läsa CV, bara skriva :shock: .

/Lars

Författare:  ub [ 2007 09 15, 10:37 ]
Inläggsrubrik: 

Ja, det stämmer Multimusen kan inte läsa cv värden i ett Rocosystem, men spelar det så stor roll egentligen?
Är man osäker vad värdet är så lägger man ju in rätt värde igen och medans man håller på och testar så har jag använt papper och penna och inte tyckt det var någon stor nackdel.

Faktum är att trots att jag har möjlighet att läsa värdena via datorn (Rocomotion) så tycker jag det går snabbare att programmera via Multimusen när jag inte kör datorstyrt.

Multimusen tror jag räcker för dom flesta mj-användare men multningskrånglet gör den ju mindre lämplig om man ofta multar.

Som vanligt kan man inte få allt men man måste fundera på vad det är man mest använder. Multiråttan är suverän att köra med och det är väl det dom flesta gör mest?

Mvh UB

Författare:  Gromitt [ 2007 09 15, 10:42 ]
Inläggsrubrik: 

ub skrev:
Ja, det stämmer Multimusen kan inte läsa cv värden, men spelar det så stor roll egentligen?


Jo, Multimusen kan visst läsa cv-värden, det är Rocos förstärkare som inte kan (ingen ACK-detektor). Koppla Multimusen till en Lenz-central så kan du läsa cv.

/stefan

Författare:  ub [ 2007 09 15, 10:47 ]
Inläggsrubrik: 

Korrekt, tack för rättelsen, jag har ändrat i mitt inlägg.

Tyvärr beter sig Multimusen lite konstigt tillsammans med Lenz, det är därför vi förbjudit den i MMM.

Vore intressant att höra om kombinationen Lenz och Multiråtta funkar i en mer normal miljö, dvs på en hemmabana.¨

Mvh UB

Sida 2 av 2 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/