Stinsen - Mötesplatsen för modellrallare sedan 2007
http://www.stinsensforum.se/

konvertering av gamla lok.
http://www.stinsensforum.se/sokes-tva-da-lok-renov-obj-t11211.html
Sida 1 av 1

Författare:  thewiggler [ 2017 11 29, 20:34 ]
Inläggsrubrik:  konvertering av gamla lok.

Går det att konvertera gamla analoga lok till digital?
Jag har sett ett RC-lok som tycktes vara ombyggt.

Författare:  mjtag [ 2017 12 06, 14:49 ]
Inläggsrubrik:  Re: konvertering av gamla lok.

thewiggler skrev:
Går det att konvertera gamla analoga lok till digital?
Jag har sett ett RC-lok som tycktes vara ombyggt.


Hejsan!
Jag är ingen expert men i dom flesta fall bör det fungera bra. Man får montera in en dekoder, och möjligtvis, något mer eller låta en lämplig hobbybutik göra det åt en. Det finns andra som kan detta bättre, men om du inte får några bättre svar än mitt så kan du ta kontakt med någon hobbybutik och se om det är möjligt beroende på lok o.s.v. Lycka till.

Ha det bra.

Författare:  Spirit [ 2018 01 06, 13:39 ]
Inläggsrubrik:  Re: konvertering av gamla lok.

Eftersom du ställer en generell fråga, så får du ett generellt svar och det är JA, det går att digitalisera de flesta gamla analoga lok.

Sen beror det förstås på vilket det aktuella loket är, och vilken ombyggnad som krävs. Oftast handlar frågan om huruvida loket är värt det, och ifall man inte gör bättre i att sälja det och ersätta med ett modernt digitalt lok. Loken har generellt blivit så mycket bättre, med bättre motorer, bättre gångegenskaper, fler funktioner och bättre belysning (med LED) osv.

För min del bygger jag bara om det som är svårt att få tag i på annat sätt, exempelvis gjorde jag det med ett Lima Ra nyligen.

Författare:  Wigerup [ 2018 01 25, 12:36 ]
Inläggsrubrik:  Re: konvertering av gamla lok.

För Märklinlok tar en modellbutik i Malmö ca 500 kr för delarna och 300 kr för jobbet.

Författare:  HJP [ 2018 01 25, 16:09 ]
Inläggsrubrik:  Re: konvertering av gamla lok.

Spirit skrev:
För min del bygger jag bara om det som är svårt att få tag i på annat sätt, exempelvis gjorde jag det med ett Lima Ra nyligen.

****
Ett Lima-lok med dekoder, går betydligt bättre, än ett utan. Inte lika bra som t.ex. ett Roco-lok, men ganska bra ändå.

På äldre Fleichmann-lok måste man byta motorsköld (tror jag den heter), innan man sätter in dekodern.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/