Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 2019 06 20, 8:03



Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 
 Pulsande lok 
Författare Meddelande
VD
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2011 05 21, 16:58
Inlägg: 608
Ort: Sundsvall
Har ett lok med eftermonterad dekoder, Bachmann DCC EMF
http://mjhobby.se/mjhobby/product.asp?q ... A%2036-553

Loket är hemmabygge, men det uppför sig konstigt.

Ställer jag det på spåret och kör igång, så rycker det till kanske 1cm, sen stilla, sen rycker det igen.
Frekvensen verkar så återkommande att jag funderar om det är dekodern som är tokig, eller att något är felkopplat?

Det enda jag kopplat in är strömupptagningen och de två kablarna till motorn.
Har dubbelkollat mina lödningar, de är perfekta!
Har använt 8-pol snabbkontakt som jag lött fast i loket.

Så min fundering är, gör dekodrar (eller denna) såhär om man gjort något tokigt?
Eller är det tecken på en trasig dekoder?

Ska prova ansluta rälernas poler direkt till strömupptagningen, så kan man utesluta det iallafall.

_________________
Projekt på byggbordet: SJ Z | SJ Za | SJ Z68
Mitt bangårdsbygge - hp-s-bangard-t9297.html


2012 09 07, 0:51
Profil
VD
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2007 06 20, 22:40
Inlägg: 661
Ort: Hässleholm
Dom där dekodrarna är rent skräp, i stort sett helt hopplösa att få något lok att fungera bra med en sådan monterad. Vad du kan prova med är att ändra B-EMF (lastregleringen) eller helt stänga av den och se hur loket reagerar då?


/Kristian

_________________
Bild


2012 09 07, 16:45
Profil
Lokförare

Blev medlem: 2007 11 22, 19:09
Inlägg: 134
Ort: Hofors
Jag har bara positiva erfarenheter av den dekodern, men den fungerar inte på Fleischmanns platta motor. Däremot på tex. ett Roco-lok fungerar den alldeles utmärkt.
En viktig sak innan man digitaliserar ett lok är att det måste fungera perfekt utan dekoder, dvs. analogt, ingenting får gå trögt i drivlinan. Om loket har driftstörningar, då fungerar det heller inte digitalt.


2012 09 08, 21:15
Profil
VD
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2011 05 21, 16:58
Inlägg: 608
Ort: Sundsvall
Tack för tipsen, testade att koppla direkt på strömupptagarna men det gav samma effekt.

Ska leta fram instruktionen hur EMF ändras och testa det också!
Det funkade prima analogt (nåja, variabelt nätagg kopplat till motorn på test så den lät okej)

_________________
Projekt på byggbordet: SJ Z | SJ Za | SJ Z68
Mitt bangårdsbygge - hp-s-bangard-t9297.html


2012 09 09, 16:29
Profil
VD

Blev medlem: 2007 08 10, 16:54
Inlägg: 697
Ort: Göteborg
Kan du kolla tillverkaren, dvs läsa CV8. Bachmann har sålt diverse olika fabrikat under eget namn.

/stefan


2012 09 09, 19:48
Profil
Trafikchef
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2007 08 11, 0:06
Inlägg: 316
Ort: Norrk
Gromitt:
Enligt länken som DocHP bifogat i sitt första inlägg skall ESU vara tillverkaren

mvh/D


2012 09 11, 21:06
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 6 inlägg ] 

 Nyheter mjhobby.se 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  

 


Designed by ST Software for PTF.s
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
phpBB SEO
[ Time : 1.142s | 13 Queries | GZIP : On ]