Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 2019 06 19, 12:47Svara på tråd  [ 2 inlägg ] 
 MJ-möte i sydost lördagen den 7 februari 2015! 
Författare Meddelande
Biljettförsäljare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2009 10 21, 0:19
Inlägg: 18
Ort: Blekinge
Välkomna till Sydost-mötet i februari 2015. Vi bjuder in såväl medlemmar i Modelljärnvägsföreningen Smalspårsfrämjandet som allmänt MJ-intresserade till lokalmöte Sydost lördagen den 7 februari 2015. För att få bättre plats med Blekinges återkommande MJ-evenemang så byter vi lokal till Medborgarhuset i Lyckeby, Karlskrona.

Vi träffas för att beskåda varandras modeller och moduler, att prata MJ-bygge och ha det trevligt tillsammans. Mötet börjar kl. 10 och håller på till c:a 17, med avbrott för lunch 12:00-13:00. Då det finns ett par restauranter samt ”Pölsemannen” inom 500 meter från lokalen, så serverar vi inte lunch utan det får var och en ordna på egen hand eller tillsammans. Däremot kommer fika inklusive Semlor att finnas till överkomligt pris i lokalen både på förmiddagen och på eftermiddagen.

Vi hoppas på att återse ett par försäljare och arbetar på att kunna erbjuda någon ”clinic” eller föredrag. Fler detaljer om programmet kommer efterhand på Smalspårsfrämjandets hemsida.

Lokal: Medborgarhuset i Lyckeby, Riksvägen 37, Lyckeby, Karlskrona.
Medborgarhuset ligger c:a 400 meter öster om stationshuset vi tidigare har träffats i, längs samma gata (som dock byter namn till Riksvägen).

Busslinjerna 1, 2 och 3 passerar förbi lokalen och har en till två avgångar i timman vardera från Karlskrona eller Bergåsa stationer till hållplatsen Lyckeby (efter Slottsbacken).

För att kunna planera mängden fika så får Du gärna anmäla Dig senast söndagen den 1/2 2014.

Maila eller ring till Per Nilsson
0455-19663
per.el.nilsson@glocalnet.net

Välkomna! / Per Nilsson


2014 12 09, 0:56
Profil
Biljettförsäljare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2009 10 21, 0:19
Inlägg: 18
Ort: Blekinge
En liten uppdatering om MJ-mötet i sydost i morgon lördagen den 7 februari 2015!

Vi kommer att ha anläggningar/moduler i O-skalan, H0 och H0e på plats. Torbjörn Holmberg med kollegor som har haft med delar av sin anläggning ”Edensky såg” tidigare, kommer i år att ha med sig delar av 0n2-anläggningen Ysnefors, d.v.s. med 600 mm förebild i skala 1:45 på 13,3 mm spårvidd.

Bild

JGJ motorvagn passerar över bron i Ysnefors. Foto Torbjörn Holmberg

Vi kommer att återse Annelie och Thomas från vår lokala MJ-handlare PERVALD http://www.pervald.se/ med del av deras sortiment, och Kalmar Modelljärnvägsklubb, KMJK, http://kmjk.se/ med sina fina husbyggsatser. Titta in på deras respektive hemsidor och se efter om det är något Du speciellt vill att de skall ta med till mötet! Se speciellt KMJK´s nya husgrupp Ingelsby, som kan köpas tillsammans eller var för sig; http://kmjk.se/shop/produkt/paket-ingelsby-3-delar/ !

Vi välkomnar också Lars-Erik Gustavsson, LEG, http://www.legvideo.se/ som kommer att vara på plats med sina DVD:er och Ingmar Elofsson, författaren bakom böckerna om Östra Blekinge Järnväg och Carlskrona-Wexiö Järnväg, http://www.cwj.nu/ som har sina böcker med sig. Möjligen kan det bli någon/några försäljare till.

Lokal: Medborgarhuset i Lyckeby, Riksvägen 37, Lyckeby, Karlskrona.

Välkomna! / Per Nilsson


2015 02 06, 10:58
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 2 inlägg ] 

 Nyheter mjhobby.se 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  

 


Designed by ST Software for PTF.s
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
phpBB SEO
[ Time : 1.133s | 13 Queries | GZIP : On ]