Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 2019 04 19, 7:21



Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
 Ändra adress på märklin lok 
Författare Meddelande
Tågvärd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2008 10 28, 20:51
Inlägg: 38
Ort: Eskilstuna
Har två lok med samma adress SBB cargo 29481 och GC Re14 36610

Kör med Mobile station 60652. Hur ska jag göra för att byta adress på ett av loken. Någon som vet?

Har provat å göra som det står i instruktions boken för MS. Editlok - adress, sen ska det komma upp prog lok, men det gör det ej. Loken finns ej med i databasen i MS och ingen har dekoder med kodningsställare.

_________________
http://www.ssj.n.nu/


2012 08 14, 20:16
Profil
Tågvärd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2008 10 28, 20:51
Inlägg: 38
Ort: Eskilstuna
Ingen som vet? Behöver man CS eller ska det gå med MS?

_________________
http://www.ssj.n.nu/


2012 08 20, 9:17
Profil
Passagerare

Blev medlem: 2011 04 08, 6:34
Inlägg: 3
Det är bara vissa lok i MS-1'an som går att programera, du måste hitta nåt av dom och sätta adressen på den och då ska det gå att spara ner adressen i loket. Kommer inte ihåg just nu vilka lok-modeller som 'prog lok' fungerar på.

Hoppas svaret var till hjälp.

// KH


2012 08 21, 18:45
Profil
Tågvärd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2008 10 28, 20:51
Inlägg: 38
Ort: Eskilstuna
okej. har provat på båda. Så vad gör man? går det på en CS?

_________________
http://www.ssj.n.nu/


2012 08 21, 20:19
Profil
Jag började bekanta mig med mina digitalgrejer i helgen och som jag förstod det så kan du bara ändra adressen i de lok som finns inlagda i körkontrollen. Förstod också att om ett lok inte finns i listan så kan man spara det som ett annat av de befintliga loken. Har du provat att kringgå problemet på det viset?


2012 08 21, 21:09
Tågvärd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2008 10 28, 20:51
Inlägg: 38
Ort: Eskilstuna
Mangelun skrev:
Jag började bekanta mig med mina digitalgrejer i helgen och som jag förstod det så kan du bara ändra adressen i de lok som finns inlagda i körkontrollen. Förstod också att om ett lok inte finns i listan så kan man spara det som ett annat av de befintliga loken. Har du provat att kringgå problemet på det viset?


Jag har ändrat lokets data, men det blir bara ändrat i ms, loket har fortfarande samma adress.

_________________
http://www.ssj.n.nu/


2012 08 21, 21:21
Profil
Trafikchef

Blev medlem: 2007 08 15, 14:00
Inlägg: 462
Ort: Lindome
När du programmerar loket skall det vara ensamt på banan så inte det andra loket också blir programmerat.

Lok med nummer 24980 kan du programmera i REG, och då ställa adressen i reg 1.

_________________
Pågående projekt: Linfallets järnväg
http://www.svensktmjforum.se/forum/index.php?topic=10990


2012 08 21, 22:14
Profil
Tågvärd
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2008 10 28, 20:51
Inlägg: 38
Ort: Eskilstuna
LeoArietis skrev:
När du programmerar loket skall det vara ensamt på banan så inte det andra loket också blir programmerat.

Lok med nummer 24980 kan du programmera i REG, och då ställa adressen i reg 1.


Testade igen men gick ej. Jag har lok 29481

_________________
http://www.ssj.n.nu/


2012 08 22, 8:22
Profil
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd   [ 8 inlägg ] 

 Nyheter mjhobby.se 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  

 

cron

Designed by ST Software for PTF.s
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
phpBB SEO
[ Time : 1.303s | 11 Queries | GZIP : On ]