Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar Aktuellt datum och tid: 2019 10 16, 14:36Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 
 Allmäna forumregler fr.o.m 130203 
Författare Meddelande
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 2010 05 10, 10:49
Inlägg: 83
Ort: Stockholm
Stinsens allmäna forumregler. Gäller fr.o.m 130203.

Stinsen är ett nätforum som lyder under lagen (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Se länk:
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19980112.HTM

Forumet är avsett för diskussioner om modelljärnvägar (oavsett förebild och inriktning) samt näraliggande ämnen som direkt eller indirekt berör mj-hobbyn.

Forumet och dess Moderatorer reserverar sig rättigheten att redigera eller radera inlägg, avatarer om de så anser lämpligt. Som grundregel skall Moderator så långt det är möjligt tillämpa sunt förnuft och den s.k. Netiketten i de fall våra regler inte kan tillämpas direkt.

Inlägg som bryter mot reglerna eller diskussioner som avviker från trådars ursprungsämnen, off-topic eller rent trams kan komma raderas eller flyttas utan förvarning och motivering. I största möjliga mån då det är relevant kommer Moderatorernas handlingar följas av ett meddelande till berörd/berörda personer eller direkt på forumplats. Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kan stängas av från forumet.

Huvudregler/riktlinjer
§1. Håll en god ton i dina inlägg. Negativa tilltal, elaka gliringar eller rena trakasserier är inte önskvärda/tillåtna i forumet, ej heller utvärderingar av andra användare och/eller deras åsikter. Posta inget i affekt eller under alkoholpåverkan. Sprid ej uppgifter och rykten som bara går att relatera till obekräftade källor eller ren hörsägen.
Använd sunt förnuft och tillämpa Netikett och vi har kommit en bra bit på vägen till ett uppskattat och trivsamt forum klimat.

§2. Det är inte tillåtet att "hänga ut" andra människor genom att i forumet eller i andra forum publicera pm eller e-post med uppgifter om avsändaren, om detta är skrivet för att endast läsas av mottagaren. Det är inte tillåtet, oavsett om det rör en medlem eller en utomstående, att publicera personuppgifter om du inte har personens uttryckliga medgivande till detta.

§3. Det är inte tillåtet att radera allt innehåll i inlägg man själv publicerat, det gör att sammanhang i trådar försvinner och innebär ett direkt sabotage av forumet. Sabotage av forumet medför omedelbar avstängning på obestämd tid.


Tillägg

§S 1. Det är tillåtet att inkludera korta citat i ett inlägg, men tänk på att ange källan, gärna med en länk. För publicering av längre textstycken från en annan webbplats (t.ex. från tidningar) krävs upphovsrättsinnehavarens tillstånd. Det är också möjligt att i inlägg publicera bilder direkt i forumet, s k direktlänkning. Även här krävs upphovsrättsinnehavarens tillstånd. Saknas tillstånd att visa bilden skall man istället länka till källan.

§S 2. Använd inte forumet för privata diskussioner! Skicka istället pm (personligt meddelande). Missbruk av forumets pm-funktion i form av mass-pm, pm med kränkande/hotfullt innehåll eller reklam där mottagaren inte bett om det är inte tillåtet.

§S 3. Försäljning får endast ske i den därför specifika avdelningen, "Stinsens marknad". Endast mj-relaterade artiklar får saluföras eller efterfrågas. Observera att annonsen skall skrivas enligt dom riktlinjer som återfinns inne i kategorin. Inaktuella annonser tas bort av moderator på begäran av annonsens författare eller efter 6 månader. Handlare hänvisas till annonsplatser på Stinsen, men har också möjligheten att visa upp produkter under avdelningen för kommersiella presentationer, se nedan.
För mer info, läs riktlinjerna i kategorin.

§S 4. Det är tillåtet att som handlare/tillverkare i mj-branschen agera i forumet. Det är tillåtet och dessutom rekommendabelt för en befintlig forummedlem att i förekommande fall, under avdelningen för kommersiella presentationer, agera under ett nytt användarnamn (som kan vara ett varumärke, firmanamn eller förening) där en kontaktperson alltid är tydligt kopplad till det registrerade användarnamnet. Detta innebär i klartext att man bör avsluta sina inlägg under avdelningen för kommersiella presentationer med sitt riktiga namn. Det är tillåtet att länka till detta företag i den egna signaturen. Det är inte tillåtet att som privatperson agera med fler än ett konto/användarnamn.

§S 6. Reklam för webbplatser.
Det är ok att ha med en länk i sin profil/signatur till egen webbplats eller liknande. Det är dock inte ok att på ett överdrivet och återkommande vis svara med hänvisningar eller enbart länkar till sin egen eller annan webbplats. Sådana inlägg kommer att raderas utan föregående varning.

§S 7. Utskick från forumet.
All information från forumet gällande bevakning av trådar och övrig information från moderatorer/administratörer sänds alltid via PM eller vår e-postadress för utskick.

§S 8. Medlemmar kan när som helst begära att få sitt konto raderat och därmed borttaget ur Stinsens databas. Detta görs via e-post eller pm till forumadministrationen.
Obs! Ett borttaget användarkonto kan ej återställas så tänk över detta beslut noga.

§S 9. Signaturfältet ska innehålla text i normal storlek och bilder som läggs in i detta ska vara max 450x150 pixlar.
För stora bilder i signaturfältet försämrar läsbarheten.
----------------------------------------------------

Förutom dessa regler gäller också svensk lag.
Även om det finns en avdelning för ej ämnesrelaterade diskussioner bör vissa ämnen undvikas. T ex personliga åsikter kring politik, ekonomi och religion, men även sex, personliga problem etc. Tänk på att Stinsens forum vänder sig till människor i alla åldrar. Att hålla en gemytlig ton och tillämpa sunt förnuft och Netikett är inte särskilt svårt.


2011 07 19, 16:35
Profil WWW
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.   [ 1 inlägg ] 

 Nyheter mjhobby.se 

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  

 


Designed by ST Software for PTF.s
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
phpBB SEO
[ Time : 1.163s | 11 Queries | GZIP : On ]